Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ντο Ρε Μι

Όταν ήμουν ακόμα έγκυος στο μυρμηγκάκι, έδινε η εφημερίδα δώρο μια ολόκληρη συλλογή με παιδικά τραγούδια. Κι ήταν όλα τους ένα κι ένα. Έτσι αποφασίσαμε να τα συγκεντρώσουμε για να έχουμε μια καλή μουσική "μαγιά" για όταν θα ερχόταν το μυρμηγκάκι. 

Η συλλογή περιλάμβανε:
- "Εδώ Λιλιπούπολη" Μάνου Χατζιδάκη
- "Ο Μορμόλης" Γιάννη Σπανού
- "Κάτω από ένα κουνουπίδι" Μάνου Λοϊζου
- "Άρες Μάρες Κουκουνάρες" Φώντα Λαδή
- "Τα παραμύθια της γαλάζιας γραμμής" Θάνου Μικρούτσικου
- " Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών" Γιώργου Κατσαρού-Γιάννη Ξανθούλη
- "Κοιμήσου Αγγελούδι μου" (Νανουρίσματα)

Καθώς η γιαγιά μου είναι νηπιαγωγός, έχουμε και κάποια τραγούδια δικά της, όπως το "Ήχος μύθος σαν ενώσουν...", ενώ αγαπημένοι φίλοι μας έκαναν δώρο μουσικούς δίσκους, όπως το "Lyllaby Classics volume 2" με κομμάτια κλασσικής μουσικής.

Με όλα αυτά τα μουσικά "εργαλεία", λοιπόν, αλλά και το δυνατότερο όλων, τη φωνούλα μας, το μικρό μυρμηγκάκι έχει γίνει κι αυτό μουσικόφιλο και τραγουδιάρικο. Καθώς αγαπούμε και την παράδοση, ένα από τα πλέον αγαπημένα μας τραγούδια είναι η "Γκελιώ", που δεν είναι άλλο από το "ένα νερό κυρά-Βαγγελιώ". Επίσης, αγαπούμε "έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε", "το φεγγάρι κάνει βόλτα στης αγάπης μου την πόρτα" και τελειωμό δεν έχουν, γιατί είμαστε και τραγουδο-οικογένεια, όπως είπαμε, όλα τα τραγουδάμε, λύπες και χαρές.
  Ιδιαίτερες είναι οι στιγμές που πιάνω το μυρμηγκάκι να σιγοτραγουδάει μόνο του στίχους από κάποιο αγαπημένο της τραγούδι. Αυτή η τρυφερή, λεπτή φωνούλα που βγάζει τα λογάκια είναι ένα θαύμα. Πρόσφατα, εντάξαμε στο πρόγραμμά μας και τον αγαπημένο Φρερεζάκο. Ο Φρερεζάκος, όπως τον λέει το μυρμηγκάκι δεν είναι άλλο από το γνωστό γαλλικό τραγουδάκι "Frere Jacques".
   Προχθές, γυρνώντας από την εκδρομούλα μας τιμήσαμε δεόντως το "Κουνουπίδι" που θα το ακούσαμε ίσαμε και τεσσεράμισι φορές και λίγες λέω. Από αυτό το cd ξεχωρίζουμε το "Σπουργίτι" και σας το αφιερώνουμε:


Το άσμα συνοδεύεται από το αγαπημένο μας βιβλίο: "Το σπουργίτι με το κόκκινο γιλέκο" της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη.



Καλή Ακροανάγνωση!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου