Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ινδιάνοι


Το μικρό μυρμηγκάκι έχει αδυναμία στους Ινδιάνους!

Ω, ναι… παρότι κοριτσάκι μία από τις καλύτερες στιγμές της ημέρας της είναι το βράδυ, όταν ξαπλώνουμε όλοι μαζί κι ο Δημήτρης μας λέει το αγαπημένο μας παραμύθι, «Το Μικρό Βουβαλάκι». Το παραμύθι είναι αποκύημα της φαντασίας του Δημήτρη, του οποίου τι άλλο θα είχαν θέμα τα παραμύθια του από πολεμιστές ινδιάνους!
   Έτσι λοιπόν κομμάτι της καθημερινότητάς μας έχει γίνει η οικογένεια του Καθιστού Βούβαλου και της Καθιστής Βουβάλας, με τα δυο παιδάκια τους, το μικρό Βουβαλάκι και τη Ροζ Βουβαλίτσα. Η φυλή τους είναι η φυλή των Σίου, αρχηγός της οποίας είναι η Πράσινη Αγελάδα. Πόσες περιπέτειες περνά το μικρό βουβαλάκι και η οικογένειά του για το χατίρι της μικρής μας κάθε βράδυ…
   Για να κάνουμε το παραμύθι πιο αληθινό βρήκαμε (μετά από αρκετό ψάξιμο είναι η αλήθεια) και playmobil ινδιάνους που μας ταίριαξαν γάντι, γιατί η αποτελούνταν από τέσσερα μέλη, όσα και η φανταστική μας οικογένεια, συν έναν αρχηγό, τη δική μας, δηλαδή, Πράσινη Αγελάδα.
   Βέβαια, χρειάζονταν κι ένα σπιτικό και όντως βρήκαμε και ωραιότατη σκηνή Ινδιάνων, καθώς όμως ήταν ιδιαίτερα ακριβή, προτιμήσαμε να φτιάξουμε μία μόνοι μας.

Ιδού και οι Ινδιάνοι μας μπροστά στη σκηνή τους:



Για την κατασκευή της σκηνής χρησιμοποιήσαμε ένα φύλλο τσόχας σε πορτοκαλί χρώμα και κατόπιν τη διακοσμήσαμε. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να ράψουμε και το οικόσημο της οικογένειας, ένα μεγάλο κόκκινο «Β».


1 σχόλιο: