Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πάρτι Γενεθλίων


Με τον απόηχο των γενεθλίων της μικρής μας ακόμα να κρατεί καλά:
- Μαμά ήρθαν οι καλεσμένοι μου: η Ντοντόρα (Θοδώρα), η Μαλία, η Ελευτελία… παίξαμε, φάγαμε, σβήσαμε την τούρτα… ωλαία πελάσαμε!
και με την προσμονή των επόμενων γενεθλίων:
-         Πόσο χρονών έγινες αγάπη μου;
-         Εφτά!
βρίσκουμε σιγά-σιγά τους κανονικούς μας ρυθμούς.

Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το μικρό μυρμηγκάκι, κι αυτό γιατί έζησε την πρώτη της παιδική γιορτούλα. Συνήθως, κάναμε γιορτές – γενέθλια οικογενειακά, είπαμε, όμως με τον Δημήτρη τα δεύτερα γενέθλιά της να τα γιορτάσει με τις φίλες της.
Κι αρχίσαμε τις προετοιμασίες. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να της διοργανώσω μια όμορφη γιορτούλα, τόσο για εκείνη, όσο και για τις μικρές φίλες της κι ας είναι ακόμα μικρούλα. Εδώ και καιρό προσπαθούσα να εντοπίσω όμορφες και υλοποιήσιμες ιδέες, τόσο από πρακτικής, όσο και από οικονομικής άποψης. Το πρώτο που αποφάσισα ήταν να φτιάξω την τούρτα της, τα γλυκίσματα και τα κεράσματα μόνη μου (ωραία εμπειρία, δε λέω, αλλά οι πατουσίτσες μου την πλήρωσαν για τα καλά. Τέλος πάντων.). Μάλιστα, καθώς η Hello Kitty είναι από τα αγαπημένα της παιχνίδια, είπαμε να την "χρησιμοποιήσουμε" δημιουργικά.
Δεν ήταν, λοιπόν, μόνο για το μυρμηγκάκι η πρώτη φορά. Ήταν και για μένα το πρώτο παιδικό πάρτι που διοργάνωνα. Είχα, λοιπόν, αγωνία για το πως θα περνούσαν τα κορίτσια το χρόνο τους,  ήθελα όμορφα, διασκεδαστικά, αλλά ταυτόχρονα και δημιουργικά. Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε να εντάξουμε στο πλαίσιο της γιορτούλας και κάποιες δραστηριότητες. Έτσι, αφιερώσαμε την πρώτη ώρα σε χειροτεχνίες και έπειτα περάσαμε στο τραπέζι για το κέρασμα και την κοπή της τούρτας.
Όλα τα κορίτσια ήταν βέβαια μεγαλύτερα από το μυρμηγκάκι, πηγαίνουν τα περισσότερα στο δημοτικό κι έτσι μπορεί κανείς να τα απασχολήσει με τέτοιου είδους δραστηριότητες. Για να ελευθερώσουν, λοιπόν, οι μικρές δεσποινίδες μας την καλλιτεχνική τους φύση, προμηθευτήκαμε τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή καρτών και κοσμημάτων: χαρτιά, χαρτόνια, χάντρες, μαρκαδόρους γκλίτερ, κουμπιά, λουλουδάκια, αυτοκόλλητα, κορδόνια, κλπ. και πέσαμε με όρεξη στη δημιουργία.
Κατόπιν, αφού τοποθέτησα τα κεράσματα στο τραπέζι (είχαμε πιτσάκια, πατατοπιτάκια, σπανακοπιτάκια, μπισκότα σε ξυλάκια κλπ), μαζεύτηκαν όλα τα κορίτσια γύρω από το μυρμηγκάκι και έσβησε τα κεράκια του!

Να πάρουμε, όμως, φωτογραφικώς τα πράγματα από την αρχή.

Αυτή είναι η πρόσκληση που ετοιμάσαμε για τα κορίτσια:


Εδώ είναι το τραπέζι που περιμένει τις μικρές κυρίες για να χειροτεχνήσουν (καλά, μετά έπρεπε να το βλέπατε «βομβαρδισμένο»:



Κι εδώ είναι το τραπέζι που περιμένει τις μικρές κυρίες για το κέρασμα και την κοπή της τούρτας:




Κι η εορτάζουσα στην κεφαλή εν αναμονή των μικρών κυριών που δεν ξεκόλλαγαν από το καλλιτεχνικό τραπέζι:



Κι η τούρτα μας, βεβαίως βεβαίως:



Να είσαι καλά μυρμηγκάκι μας, γερό, δυνατό κι ευτυχισμένο κι εσύ κι όλα τα μυρμηγκάκια του κόσμου!


1 σχόλιο: