Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Α Α (ή αλλιώς Ανοιξιάτικες Αποδράσεις)

Τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, οι εκδρομούλες εκτός της πόλης είναι ιδανικές ευκαιρίες για ξεκούραση και γνωριμία με τη φύση. Ακόμα και αν δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και με μια μέρα μακριά από την πόλη, τη φασαρία και τη ρύπανση, η ψυχή και το σώμα μας αναζωογονούνται. Όσο για τα παιδιά... αυτά κι αν το χαίρονται! 


Γιατί τα λέω όλα αυτά;..
Εχθές η μυρμηγκο-οικογένεια έκανε την πρώτη της ανοιξιάτικη εκδρομούλα και πραγματικά περάσαμε καταπληκτικά. Πήγαμε στο χωριό που μας περίμεναν ο παππούς κι η γιαγιά γεμάτοι καλούδια, είχαν κρεμάσει και την κουνίτσα της μικρούλας μας, η οποία την περισσότερη ώρα την πέρασε κουνάμενη! Τις άλλες ώρες βόλταρε εδώ εκεί κατενθουσιασμένη, μάζευε πορτοκαλάκια, λεμονάκια και μανταρινάκια με τα χεράκια της, ενώ κάθε δυό βήματα αναφωνούσε "μαμά, είδα ένα μυρμήγκι", "μαμά, κοίτα μια μύγα" και γενικά αναπτύξαμε όλη την εντομολογία και βοτανική του αγρού και του κάμπου.
  Επιστρέψαμε σπίτι το βράδυ, αποκαμωμένοι από τη γλύκα της εξοχής, με γεμάτες μπαταρίες οξυγόνου και φυσικά... κατακόκκινα μάγουλα!



1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά κάνατε και πήγατε εκδρομούλα!
    Γέλασα με την εντομολογία..χαχα!
    Φαντάζομαι τα ροδο-μαγουλάκια, τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή