Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Φτιάξε Μολυβοθήκη

Τις προάλλες είχαμε πάει στο ΙΚΕΑ, περισσότερο για να κάνουμε βολτούλα. Βέβαια, με τόσα πράγματα που βλέπεις εκεί, σχεδόν ποτέ δε μπορείς να φύγεις χωρίς να πάρεις έστω και κάτι ελάχιστο. Έτσι ψωνίσαμε μικροπράγματα, με οδηγό τη δημιουργική διάθεση που μας κατέχει τελευταία και με απώτερο στόχο, βεβαίως-βεβαίως, να περάσουμε όμορφα κάνοντας κατασκευές με το μυρμηγκάκι. 

Πήραμε, λοιπόν, μια απλή ξύλινη "στεγνώστρα" για κουταλομαχαιροπίρουνα και τη βάψαμε με σπρέι.  Η κατασκευή προοριζόταν για το μυρμηγκοδωμάτιο. Και ποιο χρώμα κυριαρχεί στο μυρμηγκοδωμάτιο; Το φούξια!

Ορίστε, το πριν και το μετά:



Σκεφτήκαμε πως θα γινόταν ωραία μολυβοθήκη για να βάζει μέσα τις μπογιές της η μυρμηγκοζωγράφος μου. Βέβαια, αν επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό, βάλτε στον πάτο ένα χαρτάκι, καθώς οι τρυπούλες που έχει (αφού προορίζεται να απομακρύνει τα νερά) θα ρουφάνε τα μολυβάκια κι ό,τι άλλο βάλετε μέσα.
  Για να γίνει λίγο πιο περιπετειώδης η μολυβοθήκη μας, είπαμε να τη στολίσουμε. Αν άφηνα το μυρμηγκάκι, σίγουρα θα της κολλούσε μάτια. Είναι το αγαπημένο της "αξεσουάρ" διακόσμησης και τα κολλάει χωρίς φειδώ σε όποια ζωγραφιά ή καρτούλα φτιάξει. Επειδή, όμως, δεν είμαστε τόσο σουρεάλ τύποι, αποφασίσαμε "με δημοκρατικές διαδικασίες" να κολλήσουμε κουμπιά. 

Και ιδού το αποτέλεσμα:



Μολυβοθήκη με ανεμοβλογιά!



4 σχόλια:

  1. πολύ όμορφη, μπράβο στη μαμά και τη κορούλα.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά χαρούμενη και χρωματιστή έγινε!
    Μπράβο στην κατασκευάστρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Μαρία!
    Ευχαριστούμε Μαμά Βέρα!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρωματιστή και πολύ ανοιξιάτικη, εύγε, γεια στα χεράκια σας!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή