Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Στιχηρά του Πάσχα


Ήχος πλ.α΄.
Στιχ.α΄ Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.

Πάσχα ιερόν ημίν, σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, Άγιον Πάσχα μυστικόν, Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής, Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών, Πάσχα το πύλας υμίν, του Παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον Πιστούς.


Στιχ β΄. Ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός.

Δεύτε από θέας, Γυναίκες ευαγγελίστριαι, και τη Σιών είπατε. Δέχου παρ' ημών, χαράς Ευαγγέλια, της Αναστάσεως Χριστού, τέρπου χόρευε, και αγάλλου, Ιερουσαλήμ, τον Βασιλέα Χριστόν, θεασάμενη εκ του μνήματος, ως νυμφίον προερχόμενον.


Στιχ.γ΄ Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν.

Αι Μυροφόροι γυναίκες, όρθρου βαθέος, επιστάσαι προς το μνήμα του Ζωοδότου εύρον Άγγελον, επί τον λιθον καθήμενον, και αυτός προσφθεγξάμενος, αυταίς ούτως έλεγε. Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών; τι θρηνείτε, τον άφθαρτον ως εν φθορά; απελθούσαι κηρύξατε, τοις αυτού Μαθηταίς.


Στιχ.δ΄Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή.

Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου Πάσχα, Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε, Πάσχα εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα, ω Πάσχα λύτρον λύπης και γαρ εκ τάφου σήμερον, ώσπερ εκ παστού, εκλάμψας Χριστός, τα γύναια χαράς έπλησε λέγων, Κηρύξατε Αποστόλοις.

4 σχόλια:

 1. Αληθώς Ανέστη κορίτσι μου, χρονια πολλά να χαιρεσαι την οικογένειά σου.
  σε φιλώ

  ξέρεις οτι έχεις αφήσει την λεκτική επαλήθευση? και είναι κουραστικό να διαβάζουμε τα ιερογλυφικά για να μπορέσουμε να σου στείλουμε σχόλιο?
  αν θες να το αλλάξεις κάνε έτσι
  θα πας στις ρυθμισεις, μετά στις αναρτήσεις-σχόλια και εκεί που λέει εμφάνιση επαλήθευσης λέξεις θα κλικάρεις ΟΧΙ. Βέβαια αν προτιμάς να έχεις λεκτική επαλήθευση αστο όπως είναι αλλά είναι κουραστικό.
  και εμένα κάποιες φίλες με βοήθησαν και το έβγαλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρία μου καλημέρα!
  Να είσαι κι εσύ καλά, γερή & δυνατή!
  Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!

  Καλά έκανες και μου είπες αυτό για την επαλήθευση. Το έκανα κι ελπίζω να "δουλέψει". Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο κι αν έχεις χρόνο και διάθεση μου λες. Μήπως γνωρίζεις πως κατηγοριοποιούμε σε θέματα; Να βάλω, δηλαδή λέξεις-κλειδιά που να παραπέμπουν στις αναρτήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλημέρα κορίτσι μου, αυτά δεν τα ξέρω καλά, αλλά επειδή και μένα με ενδιαφέρει πως γίνεται αυτό θα μάθω και θα ενημερώσω και σένα.
  φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μπράβο τα κατάφερες , δεν μου ζήτησε επαλήθευση.
  σε ξαναφιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή