Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πλάθεις κουλουράκια;


Εχθές Μεγάλη Πέμπτη φτιάξαμε τα παραδοσιακά κουλουράκια της Λαμπρής. Χρησιμοποιήσαμε μια συνταγή η οποία είναι και εύκολη και γρήγορη και πεντανόστιμη (αφού την έχουμε δοκιμάσει προηγούμενες χρονιές) και την πήραμε από εδώ: [ http://www.sintagespareas.gr/sintages/pasxalina-koulourakia.html  ].

Το μυρμηγκάκι δεν πολυβοήθησε να πω την αλήθεια, αλλά είναι μικρούλη ακόμα. Ίσως από του χρόνου. Βάλαμε τα στέρεα υλικά στη λεκανίτσα μας και τα υγρά σε ένα άλλο σκεύος, τα ανακατέψαμε και κατόπιν τα ενώσαμε. Κι αρχίσαμε το ζύμωμα.



Φέτος για πρώτη φορά τα έφτιαξα μοναχούλα μου (χωρίς βοήθεια του κοινού) κι αποπειράθηκα και πιο περίεργα σχέδια από ότι συνήθως. Και μάλιστα μου βγήκαν και ωραία. Αυτά όλα βέβαια θα τα διαβάζει καμιά πεπειραμένη νοικοκυρά και θα λέει «που πας Καραμήτρο;». Τι να κάνουμε όμως κι εμείς τα καημένα τα στραβάδια να μη χαρούμε για το επιτυχημένο κουλουράκι σαλιγκάρι;..

Λοιπόν, εδώ είναι τα ταψάκια μας πριν το φούρνισμα:




Κι εδώ όπως τα τυλίξαμε καλά καλά με μια μεμβράνη για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά για να τα καταναλώσουμε από την Κυριακή του Πάσχα και έπειτα:



Σε όλες τις κουλουφτιάχτρες, αλλά και τις μη, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!




3 σχόλια:

  1. Μπράβο κορίτσι μου, πολύ ωραία φαίνονται τα κουλουράκια σου, αντε και του χρόνου θα φτιάξεις και τσουρέκια, που είναι λίγο δυσκολότερα.
    ΄Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι ευχαριστώ πολύ!
    Τα πάω ένα-ένα τα βήματα, οπότε δε θα τολμήσω φέτος για τσουρεκάκια.
    Να είσαι πολύ πολύ καλά!
    Κι από εμάς ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με υγεία &αγάπη!
    Άρτεμις (η μυρμηγκομαμά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο μαμά! Και του χρόνου να φτιάξεις τα κουλουράκια σου. Μόνο πρόσεχε, μην γεμίσει το μικρό σας τον τόπο ψίχουλα, γιατί ..... θα μαζευτούν μυρμηγκάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή