Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Είμαστε Νοικοκυρές;.. Είμαστε!


Λοιπόν πείτε μου τώρα. Σας έχει τύχει ποτέ χωρίς καλά καλά να το καταλάβετε να έχουν μαζευτεί στο σπίτι στοίβες από χαρτιά διαφόρων υποθέσεων; Μπορεί να είναι λογαριασμοί (θου Κύριε!), μπορεί να είναι αποδείξεις, μπορεί να είναι απόκομμα άρθρου που σου άρεσε και το κράτησες, μπορεί να είναι σημειώσεις κλπ. κλπ. Αν δε σου συμβαίνει, είσαι τέρας οργάνωσης (υποκλίνομαι). Αν όμως είσαι σαν κι εμένα τη φτωχή ανοργάνωτη βιοπαλαίστρια, τότε δώσε προσοχή ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  1. Συγκέντρωσε όλα τα σκορπισμένα φύλλα, χαρτιά, σημειώσεις κλπ. σε μία στοίβα, ώστε να μην είναι διασκορπισμένα στο δωμάτιο.
  2. Ξεκίνα τη διαλογή, αρχικά πετώντας ο,τι δε σου χρειάζεται.
  3. Κατόπιν τοποθέτησε τα χαρτιά σου σε επιμέρους στοίβες ανά θέμα
  4. Αφού ξέρεις τι έχεις από κάθε κατηγορία, μπορείς να τα οργανώσεις σε φακέλους ή ντοσιέ.
  5. Σημείωσε έξω από κάθε φάκελο ή ντοσιέ τι περιέχει αυτό μέσα, γιατί το πιθανότερο σε ένα μήνα δε θα θυμάσαι τι έχει μέσα.

Συμπληρωματικά:
*      Αν επιλέξεις ντοσιέ για την οργάνωση του γραφείου στο σπίτι, τότε δες αυτές τις πανέμορφες ρετρό ετικέτες για να ξεχωρίσεις τα θέματα. Τις βρήκα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Sisters Magazine και μου φάνηκαν ωραίες: http://blog.sister-mag.de/en/page/8/ 

Ορίστε και οι κυρίες που θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη:


Τα ντοσιέ όπως τα οργάνωσαν οι "αδελφές" μας:


Και τα δικά μου ντοσιέ (στο πιο πολύχρωμο). Λέτε να τα κάνω κι εγώ ένα χρώμα; Γιατί τώρα που τα βλέπω από απόσταση μου φαίνονται λίγο τουρλού (σαν τις φακές μου). Κι αν τα κάνω ένα χρώμα, ποιο χρώμα να είναι αυτό; Εμπρός, αδελφές ελληνίδες, βοηθείστε την άσχετη, αλλά καλοπροαίρετη που θέλει να οργανωθεί!



ΚΑΛΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑΤΑ!

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα, ειδικά για το γραφείο μιας wahm! Να διορθώσω μόνο το link: http://blog.sister-mag.de/en/2011/12/12/adventskalender-12-dezember/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιδέα σου εδώ: https://www.facebook.com/mammasworkathome . Ευχαριστούμε για την έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή