Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Καλή Σχολική Χρονιά!

Σήμερα-αύριο ανοίγουν τα σχολεία της χώρας για να υποδεχτούν τους μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές. Ας ελπίσουμε, αυτή η χρονιά να πάει καλύτερα από την προηγούμενη. Εν τω μεταξύ, οι παιδικοί σταθμοί έχουν ανοίξει ήδη τις πύλες τους για να υποδεχτούν το λιλιπούτειο κοινό τους.

Το μυρμηγκάκι, τυχερό - άτυχο (είναι μια άλλη κουβέντα) δε θα πάει σχολείο ή παιδικό σταθμό, αλλά θα μείνει ακόμα μια χρονιά στο σπίτι με γιαγιάδες και παππούδες (και όλο μας το σόι). Παρόλα αυτά, είναι έτοιμη μαθητριούλα στην ψυχή, αφού τη βλέπω πως κοιτά με λαχτάρα το σχολείο που έχουμε απέναντι από το σπίτι μας και πώς περήφανα δηλώνει "το σχολείο μου, μαμά!".

Όταν προ ημερών πήγαμε να αγοράσουμε το σχολικό τσαντάκι για τον εξάδελφο Σταμάτη, ο οποίος είναι πια μεγάαααλο παιδί και θα πάει νηπιαγωγείο με δόξα και τιμή, το μικρούλη το μυρμηγκάκι μου κοίταζε σαν ξερολούκουμα τις τσαντούλες. Κι ενώ δε ζήτησε από μόνη της τίποτε το σχετικό, εκτός από μια ξύστρα Ραπουνζέλ (μη ξεχνιόμαστε κιόλας), όταν τη ρωτήσαμε αν θέλει κι εκείνη τσαντούλα για το κατηχητικό, τα μάτια της έλαμψαν και φώναξε "Ναιιιιιιι!".

Έτσι, υποκύψαμε στον πειρασμό μια τσαντούλας Hello Kitty για μικρότερα παιδάκια, που είναι και η αγαπημένη της (ή η δική μου- δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο)


Τώρα λοιπόν, είναι πανέτοιμη για το σχολείο!

Και μην ξεχάσω...

Ιδού η απόδειξη οτι το μυρμηγκάκι έκανε εντατικό φροντιστήριο όλο το καλοκαίρι για να είναι πανέτοιμη για το χειμώνα...



3 σχόλια: