Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γιαουρτλού Κεμπάπ αμάν αμάν...

Όχι επειδή είμαι απέ την Πόλη, αλλά είμαι απέ την Πόλη και δόξα και καμάρι μου και στην ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" άνοιξαν οι ουρανοί από τη συγκίνηση, έχω αδυναμία σε κάποια συγκεκριμένα εδέσματα. Από τα αγαπημένα μου είναι, λοιπόν, το Κεμπάπ Γιαουρτλού. Κι έτσι, κινάω η Λωξάντρα το Σάββατο να το φτιάξω για τα μυρμηγκάκια μου. Στην πιο ελαφριά του έκδοση, να πω και την αλήθεια μου, μοσχοβόλησε ο τόπος και γλείψαμε και τα δάχτυλά μας (χωρίς παρεξήγηση).


Προσθέσαμε κατόπιν και τις γιαουρτοσαλτσούλες μας και μην τα είδατε...


Παρεμπιπτόντως, καλή συνταγή είναι ετούτη εδώ:

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Μαιντανό
  • Λίγο σκόρδο
  • Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα:
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγο κανέλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:
  • Πίτες για σουβλάκι
  • 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο βούτυρο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  2. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
  5. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
  6. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
  7. Σερβίρετε ως εξής:
  8. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.


Διαβάστε περισότερο: Γιαουρτλού κεμπάπ http://www.sintagespareas.gr/sintages/giaourtlou-kempap.html#ixzz26nifsxZN
 


Όπως σε κάθε συνταγή, έτσι και με αυτή, μπορούμε να την προσαρμόσουμε και να τη φέρουμε γευστικά στα μέτρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου