Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διακόσμηση εισόδου

Έχω ετούτο εδώ, "βάζο" θα το πω, το οποίο στολίζει ένα ντουλάπι που έχουμε στο κλιμακοστάσιο πριν την είσοδο του σπιτιού μας. Και πώς με έχετε βομβαρδίσει με ιδέες και στολίσματα όλες εσείς οι χρυσοχέρες και την έχω δει κι εγώ Martha Stewart και κάθε λίγο και λιγάκι πάω και του αλλάζω τα φώτα... τη διακόσμηση ήθελα να πω.


Το καλοκαίρι, λοιπόν, το είχα γεμίσει με μπλε άμμο και είχα αραδιάσει μέσα κοχυλάκια μικρά και μια μεγάλη κοχυλάρα στη μέση. Ωραία φαινόταν, δε μπορώ να πω.


Τώρα, που ήρθε το φθινόπωρο είπαμε να του αλλάξουμε ντεκόρ, να πηγαίνει και με την εποχή. Από ιδέες, πάλι ένα σωρό. Κι όλες υπέροχες. Να βάλεις καρύδια ή κάστανα και στη μέση το κερί ή  φελλούς, ωραία ιδέα κι αυτή. Όμως θεώρησα οτι αυτά ταιριάζουν καλύτερα για μέσα στην καρδιά του χειμώνα ή για τα Χριστούγεννα κι εγώ ήθελα κάτι πιο φθινοπωρινό. Σκέφτηκα (από μόνη μου) να βάλω ξερά φύλλα και στη μέση το κεράκι μου. Και θα το κάνω, ίσως, αργότερα. Για την ώρα, με κέρδισε (ακούστε να δείτε) ο φλοιός από τον κορμό κάτι μεγάλων ευκαλύπτων που έχουμε στο πεζοδρόμιό μας. Κλασσική εικόνα από παιδί, οι ευκάλυπτοι που ξεφλούδιζαν κι η μαμά μου να τρέχει από πίσω να μαζεύει. Και λέω, δε δοκιμάζω; Και δοκίμασα δεν το κρύβω. Πήρα δύο φλοιούς, τους έκοψα μικρά κομματάκια, έβαλα και το κερί μου και ιδού το αποτέλεσμα.



Κατόπιν, σκέφτηκα πως τα μεγάλα κομμάτια αυτών των φλοιών, καθώς μοιάζουν με βάρκες (ή πιρόγες καλύτερα) είναι ένα πρώτης τάξεως στόλισμα για μικρά κεράκια- ρεσώ. Να πω την αλήθεια, δεν πέρασα στην πράξη, αλλά σίγουρα θα το επιδιώξω, ίσως ακόμα και για μικρό χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δωράκι .

Λοιπόν, πώς σας φαίνεται;

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο! Καλό φθινόπωρο λοιπόν και με ανάλογη διακοσμητική διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε & ανταποδίδουμε!
    Είδα και τις δική σας κατασκευή με τα μολυβάκια κι είναι πολύ όμορφη.
    Επίσης, χαρά στο κουράγιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο φθινοπωρο.Μου αρεσουν οι αλλαγες σε ενα σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή