Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Το προσκλητήριο της Ραπουνζέλ

Τα γενέθλια του μικρού μυρμηγκακίου, που αισίως στις 12 Μαρτίου γίνεται 3 χρονών, είχαν θέμα τη Ραπουνζέλ. Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι, όταν για πρώτη φορά είδαμε την ταινία, είχε ενθουσιαστεί και για του λόγου του αληθές διάβασε την ανάρτηση με τίτλο "Η κόρη μου η Ραπουνζέλ". Οπότε για τα φετινά γενέθλια το θέμα της εορτής ήταν προδιαγεγραμμένο.

Τα κοριτσάκια που καλέσαμε είναι φίλες από την εκκλησία και το κατηχητικό. Αλλά η πρόσκληση έπρεπε να είναι καθ' όλα επίσημη!

Από το pinterest είχα πάρει πολλές ιδέες, αλλά καθώς είμαι ακόμα αρχάρια των χειροτεχνιών, έπρεπε να βρούμε κάτι και ωραίο και εύκολο στο να το φτιάξει κανείς. Η πρόσκλησή μας έγινε σχετικά γρήγορα (η μία, γιατί οι πολλές θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω κι εμείς φτιάξαμε 10 προσκλησούλες) και εύκολα. 

Να τα βήματα που ακολουθήσαμε:
  1. Βρήκα από το Clip Art του Word τον πύργο που μου άρεσε
  2. Τον τύπωσα σε χοντρό άσπρο χαρτόνι
  3. Τύπωσα μαζί και το κείμενο της πρόσκλησης
  4. Κόλλησα το κείμενο πίσω από τον πύργο
  5. Έκανα μια τρύπα στο επάνω μέρος του πύργου με το "τρυπητήρι"
  6. Πήρα μαλλί για πλέξιμο
  7. Έκοψα τρία ισομεγέθη (πάνω-κάτω) κομμάτια μαλλιού
    1. ουσιαστικά έκοψα δύο: το ένα μεγαλύτερο γιατί με αυτό θα έκανα τα δύο μέρη της κοτσίδας και ένα στο μισό μήκος για το τρίτο μέρος της κοτσίδας. Τα ένωσα με ένα κομπάκι πάνω πάνω.
  8. Πέρασα τις κλωστές από την τρύπα
  9. Κι άρχισα να πλέκω την κοτσίδα
  10. Την οποία στο τέλος έδεσα με μικρή κορδελίτσα
Τα ταν!


Ραπουνζέεεεεελ, ρίξε τα μαλλιά σου, είμαι η μαμάαααα σου!


Υ.Γ. Το πιο αστείο με τις προσκλήσεις το έκανε ο Δημήτρης. Όλο χαρά το μυρμηγκάκι μοιράζει τις προσκλήσεις στα κοριτσάκια και η εκκλησία γεμίζει πύργους. Έρχεται, λοιπόν, ο Δημήτρης και μου λέει "κάποιος βαφτίζει - κρατάνε όλοι από κάτι καστράκια!". "Εμείς βαφτίζουμε!" του λέω και γελάσαμε με την ψυχή μας...


2 σχόλια: