Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Χρωματιστά Κεκάκια

Είπαμε να αποχαιρετήσουμε γλυκά την Κυριακή της Τυρινής φτιάχνοντας γλυκά πεντανόστιμα κεκάκια. Και επειδή θέλαμε να παίξουμε και λίγο, αποφασίσαμε να τα χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Ροζ, πράσινο και κίτρινο, γίναμε χάλια, αλλά το ευχαριστηθήκαμε. Σα μικροί ζωγράφοι που "πινελώνουν" κι ανακατεύουν χρώματα. 


Του μετά φωτογραφία δεν υπάρχει - όρμηξε και τα έφαγε το πλήθος - I m sorry, δεν τους πρόλαβα.

Έγιναν πολύ αφράτα, ίσως τα καλύτερα που έχω φτιάξει. Τα χρώματα όμως μετά το ψήσιμο δεν φαίνονταν τόσο καλά, ιδίως το κίτρινο και το ροζ. Το πράσινο φαινόταν μια χαρά.

Να και η συνταγή:

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
  2. Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18'. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το φούρνο σας και το αν χρησιμοποιείτε υποβοήθηση ανεμιστήρα ή όχι.
  3. Αντισταθείτε την επιθυμία να τα παραψήσετε. Από τη στιγμή που θα τα βγάλετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1' ακόμη έτσι κι αλλιώς.
Για το cupcake λεμονιού: Προσθέστε στο μίγμα ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
Για το cupcake σοκολάτας: Αντικαταστήστε 25g αλευριού με σκόνη κακάο.
Η συνταγή είναι από το cupcakesgringreek.gr
http://www.sintagespareas.gr/sintages/cupcakes.html 

5 σχόλια:

  1. Τέλεια τα χρωματιστά κεκάκια!!!
    Κρατάω την συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλέ σας χρώματα για μπογιάτισμα φαίνονται.....χαχα!!!
    Θα ήθελα να τα δω και ψημένα....είμαι περίεργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ναι Αναστασία, κράτα την!
    Γίνονται αφράτα και νόστιμα!
    Κι από επάνω τους βάζεις κι ό,τι θέλεις εσύ. Εμείς για παράδειγμα δεν αντισταθήκαμε και βάλαμε και λίγη μερέντα από πάνω.
    χοχοχο!
    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωργία, η αλήθεια είναι ότι έγινε του Μπογιατζή μέσα στην κουζίνα, αλλά το αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία.
    Τα χρώματα πάντως ήταν πραγματικά πολύ ζωντανά πριν το ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο, έγιναν πολύ πιο παλ, ειδικά το ροζ και το κίτρινο δεν φαίνονταν σχεδόν καθόλου. Δεν ξέρω πόση ποσότητα χρειάζεται για να πετύχει κανείς αυτά τα ζωντανά κόκκινα ή μπλε χρώματα που βλέπουμε στα κέικ (και τα ζηλεύω). Αλλά δεν ήθελα να αδειάσουμε κι όλο το μπουκαλάκι με το χρώμα σε ένα μόνο κεκάκι, μου φαινόταν υπερβολή. Ίσως βέβαια στην υπερβολή να κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας... τι να πω.
    Next time!
    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τα χρώματα σε μορφή πάστας, πχ της wilton και θα δεις ολοζώντανα χρώματα με ελάχιστη ποσότητα από το χρώμα!

      Διαγραφή