Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μαξιλαράκι - το πρωτότοκο

Μου είχε περισσέψει ένα κομμάτι ύφασμα που είχα αγοράσει πριν καιρό από το ΙΚΕΑ και το είχα για να "παίζω" και να εξασκούμε με διάφορα. Το είχα κάνει κάδρο, το είχα κάνει θήκη για το κινητό τηλέφωνο, αλλά μου είχε μείνει κι ένα ακόμα κομμάτι. Εν τω μεταξύ, είχα αγοράσει και κάτι μικρά μαξιλαράκια (30*30). Είχα κι από καιρό την επιθυμία να φτιάξω με τη ραπτομηχανή μου ένα δικό μου μαξιλαράκι κι ήρθαν όλα και συνωμότησαν υπέρ μου. 

Έχεις τα υλικά;



Φτιάξε μαξιλαράκι!


Για να είμαι και ειλικρινής, στο μέτρημα με βοήθησε και η γιαγιά μου, όπως επίσης και στην "κρυφή βελονιά", όπως την είπε, την τέταρτη δηλαδή πλευρά του μαξιλαριού, που μου την έραψε εκείνη με τέχνη, ώστε να μη φαίνεται σχεδόν καθόλου. Είμαι στη φροντιστηριακή μου φάση, τι να γίνει;

Το μαξιλαράκι το δώρισα  στη μαμά μου, για το μικρούλι μας εξοχικό, που ανανεώθηκε από τον μπαμπά βάζοντας πλακάκια στο πάτωμα και βάφοντάς το. Το Σάββατο, που είχαμε πάει όλο το "συνεργείο", ο Δημητρούλης μου έβαλε πρίζες, εγώ κάρφωσα κάτι καδράκια κι η μαμά με τη γιαγιά έβαζαν κουρτινάκια. Είναι όλα μικρούλικα στο σπιτάκι αυτό, οπότε τα υποκοριστικά του ταιριάζουν γάντι. Το δε μυρμηγκάκι βοηθούσε μια τον ένα μια τον άλλον. Καλοπέρασε...

Της μαμάς της άρεσε πολύ το μαξιλαράκι κι είπε οτι θα μας πάρει ύφασμα για να της φτιάξουμε ακόμα κάνα δύο. Ότι πρέπει για εξάσκηση.



7 σχόλια:

  1. Λοιπόν, έχω ακριβώς τα ίδια μαξιλαράκια εδώ και χρόνια και δε βρίσκω τόσο μικρές έτοιμες μαξιλαροθήκες. Μήπως να σα φέρω να μου τα ράψεις; χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα εκεί είσαι, παιδί μου;

      Πως λέει η διαφήμιση: "Βάλε μπρος - βάλε μπρος"!!!

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραίο !!! χμμ μήπως να μας κάνει η γιαγιά κανένα tutorial μήπως ξεστραβωθούμε κι εμείς χεχε!! Με γειά και το μικρούτσικο εξοχικό σας..καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ~!

      Θα ετοιμάσουμε σίγουρα και κάποιο tutorial, για να έχουμε συγκεντρωμένη τη "γνώση".
      Απλώς, επειδή ήταν η πρώτη φορά, είχα το νου μου στο τι κάνει. Την επόμενη φορά θα βγάλω περισσότερες φωτογραφίες με τα στάδια.

      Υπομονή & θα πήξουμε στο μαξιλάρι!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο που τα καταφέρνεις στη ραπτική! Εγώ δυστυχώς τίποτα!
    Μια χαρά το μαξιλαράκι, να φτιάξεις και τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη σκεφτομουν να κανω και γω μαξιλαρια για τον παιδοτοπο των παιδιων περιμενω τις οδηγιες της γιαγιας!Φανταζομαι αφου βγηκε τοσο καλο το πρωτοτυπο θα σκισεις στα υπολοιπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μαξιλαροθήκες είναι το ιδανικό project για να μάθει κανείς να ράβει! Εγώ δυστυχώς δεν έχω δική μου ραπτομηχανή ακόμα!
    Πολύ ωραίο το μαξιλαράκι, περιμένουμε και άλλα!
    Καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή