Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κεκάκια πορτοκαλιού... & λίγες σκέψεις

Όσο αγαπώ το καλοκαίρι τη σπιτική λεμονάδα και το παγωτό, τόσο και το χειμώνα λατρεύω το τσάι  συνοδευόμενο από σπιτικές λιχουδιές...

Μου αρέσει η εικόνα της οικογένειας συγκεντρωμένης γύρω από το τζάκι (καλοριφέρ - σομπίτσα, ό,τι διαθέτει ο καθένας) με το ζεστό ρόφημα και τα καλούδια της μαμάς ανά χείρας, να συζητάει, να αστειεύεται, να προβληματίζεται, να παίζει, να μοιράζεται, να αγαπιέται....


Εμείς τουλάχιστον πρέπει να έχουμε καταλάβει. Είμαστε νέες σύζυγοι,  μαμάδες, αλλά και κόρες, φίλες, αδελφές... μια τόσο μεγάλη ποικιλία από ρόλους στο ίδιο πρόσωπο. Και μια σκέψη που κάνω είναι η εξής: ας είμαστε συνεπείς στο ρόλο μας. Εντάξει, κάπου μπορεί να το χάσουμε, κάτι να είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε περισσότερο, κάπου να έχουμε πηγαίο ταλέντο, κάπου να είμαστε σκράπες. Ας είμαστε, όμως, ειλικρινείς, γενναίες και αγωνίστριες. Είσαι μάνα; Μπες στο πετσί του ρόλου με αγάπη, διάκριση και σοφία! Προσπάθησε, τουλάχιστον. Δεν μπαίνω στη διαδικασία της κρίσης κανενός, παρά μόνο του εαυτού μου. 
   Τίποτε, αλήθεια, δεν είναι εύκολο στη ζωή. Η δουλειά, το σπίτι, οι σχέσεις, όλα θέλουν αγώνα. Κι είναι λογικό να λυγίσεις, κι είναι ανθρώπινο το λάθος. Όμως το λάθος εν αγνοία έχει τεράστια διαφορά από το εκούσιο λάθος. 

Έχω σκέψεις πολλές και συναισθήματα έντονα, ιδιαίτερα όταν έρχομαι αντιμέτωπη με περιπτώσεις πλημμελούς επίβλεψης ανηλίκων. Μπορεί να μην έχεις να δώσεις λαμπερά ρούχα, πλούσια φαγητά, καινούργια παιχνίδια. ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ! Αλλά ακόμα κι αν δίνεις ρούχα, φαγητά και παιχνίδια, μην ξεχνάς να ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!

Εχθές, φτιάξαμε με το μυρμηγκάκι (που όλο μεγαλώνει κι έχει γίνει νήπιο κανονικό και πώς θα το λέω μετά μυρμηγκάκι) πολύ εύκολα και γρήγορα κεκάκια πορτοκαλιού ως εξής:

- μία κούπα βούτυρο ή λάδι
- μία κούπα ζάχαρη
- ένα ποτήρι πορτοκαλάδα
- ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- δύο βανίλιες
- μία κούπα αλεύρι ( ή όσο πάρει)

Τα ανακατέψαμε, βουτυρώσαμε και τις φορμίτσες μας και στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, τα ανοίξαμε στο κέντρο και βάλαμε μια κουταλίτσα μαρμελάδα πορτοκάλι για περισσότερη γεύση.

Κι επειδή τα πράγματά μας δε θα τα χαίρονται πια τα ντουλάπια, τα βάλαμε στην τριώροφη πιατέλα μας (δώρο της Γιωργίας & της Πηνελόπης - μεγάλο μου απωθημένο), μαζί με σοκολατένιες ελίτσες και τα απολαύσαμε μαζί με το ζεστό απογευματινό μας ρόφημα.

Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου