Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Γυρίσαμε!

Με το ένα και το άλλο, δεν προλάβαμε να σας αποχαιρετίσουμε πριν φύγουμε για το πρώτο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών. Είχαμε αποφασίσει να πάμε θάλασσα, να κάνουμε τα μπανάκια μας, να βγάλουμε έξω τα μπουτάκια μας κι όλα τα σχετικά, όμως... το τελευταίο βράδυ πριν φύγουμε ζεσταθήκαμε τόοοοσο πολύ, ώστε τελικά είπαμε "Πάμε βουνό!".

Έτσι πήγαμε στη Λίμνη Πλαστήρα



Ο τόπος είναι ιδανικός για χειμερινές εξορμήσεις και περιπέτειες, όμως και το καλοκαίρι, δε στερείται από ομορφιές και χάρες. Για μένα, βέβαια, είναι ένα μέρος γεμάτο από γλυκές παιδικές αναμνήσεις, για τον Δημήτρη και το μυρμηγκάκι όμως ανοίγει ένα κεφάλαιο καινούργιο με εικόνες γεμάτες από φύση, δροσιά και λιχουδιές... "ντοματούλα, κρεατάκι, τυράκι" όπως είπε χαρακτηριστικά και το μυρμηγκάκι μου.

Οι μέρες κύλησαν όμορφα, με πολλές βόλτες στα γύρω μέρη και αρκετή ξεκούραση στο σπίτι. Η φύση που δεσπόζει ολόγυρα και σου φωνάζει να τη γνωρίσεις κέρδισε το μυρμηγκάκι μας από την πρώτη κιόλας μέρα. Βρήκαμε στο δρόμο ένα μικρό χελωνάκι, όσο η μισή παλάμη του χεριού μας και είπαμε να το υιοθετήσουμε για τις μέρες που θα καθόμασταν στο χωριό. Έτσι, έγινε η "Λώνα" μας που η παιδική αγάπη και φροντίδα γρήγορα την εξοικείωσαν στο καινούργιο της σπιτικό.

Ακόμα, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν όταν μια μέρα γυρνώντας από τη βόλτα μας, πέσαμε πάνω σε ένα κοπάδι με αγελάδες. Πρέπει να ήταν το μεγαλύτερο κοπάδι αγελάδων που έχω δει στη ζωή μου! Όπως μας είπαν οι άνθρωποι που τις συνόδευαν, έρχονταν με τα πόδια από την Καλαμπάκα για να βοσκήσουν τα ζώα στα χλωρά βουνά των Αγράφων.

Η επίσκεψή μας στο καταφύγιο της Νεράιδας και στο βοτανικό κήπο του Νεοχωρίου, έδωσε την ευκαιρία στο βιολόγο μπαμπά μας να κάνει στο μυρμηγκάκι ένα εισαγωγικό μάθημα στη βοτανική και την εντομολογία, ενώ η βόλτα στον Καρυτσιώτη ποταμό και το ιχθυοτροφείο πέστροφας, ήταν μοναδική εμπειρία για το μυρμηγκάκι, καθώς την ώρα που πήγαμε ο άνθρωπος τάιζε τις πέστροφες κι έδωσε και στη μικρή φαγητό κι έριξε τα ψάρια.

Οι εορτές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα τελούνται πανηγυρικά, καθώς κοντά μας έχει ξωκλήσια των Αγίων. Χωμένο κυριολεκτικά μέσα στην καρδιά του δάσος, μετά από μακρύ χωματένιο δρόμο, φτάσαμε στο ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου παρακολουθήσαμε έναν υπέροχο κατανυκτικό εσπερινό κι αρτοκλασία.

Έτσι περάσαμε τις μέρες μας στο βουνό. 
Σε λίγες μέρες, μας περιμένει η θάλασσα...

3 σχόλια:

  1. Χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή βρίσκει κανείς, εδώ: http://plastira-limni.blogspot.gr/2007_11_01_archive.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία είναι στην Λίμνη Πλαστήρα. Αντε με το καλό να πάτε και στην θάλασσα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού πήρατε καθαρό αέρα είστε έτοιμοι για βουτιές τώρα! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή