Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Λιμοντσελίνο!

Λεμονάκι μυρωδάτο 
κι από περιβόλι αφράτο
στο ποτήρι ορίστε νάτο!




Φτιάξαμε γευστικό και μυρωδάτο λιμοντσέλο, που εμένα μου αρέσει να το λέω πιο χαϊδευτικά "λιμοντσελίνο"!

Η συνταγή που χρησιμοποίησα ήταν από εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/limontselo.html μια χαρά εύκολη και κατανοητή.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 8 λεμόνια
  • 1 λίτρο αλκοόλ
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1200 γρ. νερό


Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Κόβουμε και κρατάμε τις φλούδες τους και αφήνουμε στην άκρη το μέσα.
  2. Σε βάζο που να τα χωράει, βάζουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα (να τις καλύπτει όλες τις φλούδες). Το αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα.
  3. Μετά από τη μια εβδομάδα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολίτσα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  4. Σουρώνουμε το οινόπνευμα που έχει πλέον πάρει τη μυρωδιά και το χρώμα από τα λεμόνια και το προσθέτουμε στο σιρόπι. Το λιμοντσέλο μας είναι έτοιμο!

Αυτά από τη Sitronella που καλά να είναι η κοπέλα μια χαρά οδηγίες μας δίνει. Έχετε λεμονάκια και κάθεστε; 


Ένα σας λέω: λεμονοπιαστείτε για να έχετε να λεμονοπίνετε και να το καταλεμονοευχαριστιέστε!

1 σχόλιο: