Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Και μάγουλο βερίκοκο!

Τα βερίκοκα είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και αυτό γιατί αισθάνομαι οτι μου φωνάζουν 
"ήρθε το καλοκαίρι"!

Βγαίνουν μέσα στον Ιούνη, ότι πρέπει δηλαδή για να μας προετοιμάσουν για τα υπόλοιπα καλοκαιρινά φρουτάκια. Η παραγωγή τους, διαρκεί λίγο, ίσα ίσα να τα γευτούμε κι έπειτα τον επόμενο χρόνο...

Όμως, και λέγω όμως, εμείς που είμαστε νοικοκυρούλες χαρωπές και την τεμπελιά δεν την γνωρίζουμε, τα νόστιμα και ζουμερά βερικοκάκια μπορούμε να τα κάνουμε χίλια δυο άλλα πράγματα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με την ωραία μαρμελάδα βερίκοκο, που φτιάχνουμε κι εμείς εθιμοτυπικά πλέον στο σπιτικό μας, με τη μαμά μου αρχηγό κι εμάς όλους βοηθούς ταπεινούς, αλλά χρήσιμους. Φέτος, είχαμε μεγάλη παραγωγή, τόση που δώσαμε με αγάπη σε συγγενείς και φίλους.

Εδώ, η μαρμελαδίτσα μας μέσα σε βαζάκια, λίγο σουρεάλ διακοσμημένα, αλλά νομίζω άκρως χρωματιστά και καλοκαιρινά.



Ήθελα να τα δωρίσω στις θείες μου και είπα, βουρ στο χρώμα, λίγα "φτερά και πίπουλα" κάνουν πάντα πιο παιχνιδιάρικη τη διάθεσή μας.



Τη μαρμελάδα βερίκοκο την απλώνουμε στο ψωμάκι μας κάθε πρωί και απολαμβάνουμε ένα πρωινό μούρλια. Έπειτα, γίνεται και πάστα φλώρα και τάρτα και σε κρεπούλες μπαίνει και μες το γιαουρτάκι γίνεται ένα θρεπτικό γλυκάκι και γενικά η χρήση του δεν έχει τελειωμό.

Από βερίκοκα φτιάχνεται κι ωραίο λικέρ, βεβαίως βεβαίως.
Εμείς ακόμα δεν έχουμε επιδιώξει λικέρ, αλλά που θα μας πάει κι αυτό. Θα το επιχειρήσουμε.


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!
      Να ναι καλά τα δεντράκια να βγάζουν καρπούς, να ναι καλά κι οι γονείς μας οι γεωργοί, να έχουμε φρουτάκια...

      Διαγραφή