Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Τριλογία του Νερού

Μετά τα παπάκια και τα πλατσουρίσματα στη φουσκωτή πισίνα, μου φαίνεται, ήρθε η ώρα να θυμηθώ και την πρώτη γνωριμία της μικρής με τη θάλασσα. Έτσι προκύπτει και "Η τριλογία του Νερού". Η πρώτη τους συνάντηση, λοιπόν, μυρμηγκάκι από εδώ η θάλασσα - θάλασσα από εδώ το μυρμηγκάκι, έλαβε χώρα πέρσι, το καλοκαίρι του 2011, που πήγαμε στο χωριό του παππού στην Κορινθία. 

Το μυρμηγκάκι, αν και φάνηκε να του αρέσει η θάλασσα, προτίμησε να μην βουτήξει. Καθόμασταν όμορφα όμορφα στην ακροθαλασσιά με τα κουβαδάκια μας και τα φτυαράκια μας, αλλά κάθε φορά που πηγαίναμε να τη βάλουμε λίγο πιο μέσα προέβαλε αντίσταση. Καθώς, λοιπόν, κι εμείς δε θέλαμε να την πιέσουμε σε αυτό το θέμα, αρκεστήκαμε στα παιχνίδια: μαζεύαμε βοτσαλάκια, τα πετούσαμε στη θαλασσίτσα, γεμίζαμε το κουβαδάκι μας, τέτοια πράγματα...

Πηγαίναμε πρωί πρωί, κατά τις 9 και στις 11 φεύγαμε. Είμαστε πρωινοί τύποι οικογενειακώς, αλλά θέλαμε και να αποφύγουμε τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Άλλωστε, μετά το μπάνιο, το μυρμηγκάκι έτρωγε το κολατσιό του και μετά παιχνίδι στο σπίτι.



Εδώ, πάνω στις ψάθες - αποκαμωμένο 


Κι εδώ απασχολημένο





2 σχόλια: