Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μπανάκι Μανάκι!

Ας παραμείνουμε και σήμερα στο υγρό στοιχείο. Καλοκαιράκι είναι. Ζεστούλα πιάνει σιγά σιγά. Κι όλα τα παιδάκια (μικρά και μεγάλα θαρρώ) ονειρεύονται παραλίες αμμουδερές, πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ξαπλώστρες, καφεδάκια και παγωτάκια...


Τα μικρούλικα ειδικά τρέφουν μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και το νερό γενικότερα. Το μυρμηγκάκι μας, για παράδειγμα, τις τελευταίες μέρες πού το βρίσκεις πού το χάνεις ή ανεβασμένο στο σκαλάκι για να φτάνει στο νιπτήρα του μπάνιου ή κρεμασμένη στη μπανιέρα πάνω από μια μικρή λεκανίτσα που της έχουμε για να βάζει μέσα τα παπάκια της.


Όταν ζεστάνει ακόμα λίγο ο καιρός, θα της φουσκώσουμε και μια μικρή πισινούλα που της είχαμε πάρει πέρσι και που όταν έμπαινε ξεχνούσε να βγει. Άντε, ώρα να βγεις, της έλεγα, τα δαχτυλάκια σου έχουν γίνει σαν σταφιδούλες. Κι εκείνη το ήξερε και μου έλεγε "Όχι σταφιδούλες μαμά". 





Από τα περσινά πλατσουρίσματα στην πισίνα της

Την είχαμε πολύ το νου μας, γιατί ήταν μικρούλα και φοβόμασταν μην πέσει. Στα μωράκια και λίγο νεράκι να πιουν είναι επικίνδυνο. Φέτος που λέει ο λόγος, θα δαμάσει τα κύματα!

Άντε, Καλό Καλοκαιράκι να έχουμε...

4 σχόλια:

  1. Και εμείς έχουμε μια πισινούλα και κάθε χρόνο την φουσκώνουμε βάζουμε και λίγο νεράκι ίσα ίσα να δροσίζεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ότι πρέπει οι πισινούλες αν κάνει καύσωνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι πρέπει για τα μωράκια... αλλά και για τις μαμάδες! Βουτάμε κι εμείς κανένα ποδαράκι μέσα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλύτερη εφεύρεση για μωράκια που θέλουμε να τα έχουμε στη σκιά και δροσερά... φιλάκια κουκλίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή