Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μυρμηγκάκια στον «αέρα»






Όπως σας είπα το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήταν πολύ γεμάτο για τα μυρμηγκάκια. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στα άλλα που κάναμε ζήσαμε και μια νέα εμπειρία: ο Δημήτρης κι εγώ δώσαμε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή!

Συγκεκριμένα την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στην εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM» που παρουσιάζουν οι Δ. Πολίτης, Γ. Γλωσσιώτης και Φ. Παυλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ν. Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία» 94 FM, είχαμε μια όμορφη συζήτηση σχετικά με τη Βιβλιοθήκη που εργάζομαι και την Ιατρική Βιβλιοθηκονομία εν γένει.
            Κατόπιν, λοιπόν, της ευγενικής πρόσκλησης των παρουσιαστών- συνάδελφων βιβλιοθηκονόμων, την οποία με πολύ με χαρά  (και απίστευτη ματαιοδοξία) δεχθήκαμε, συμμετείχαμε στην εκπομπή και μιλήσαμε για όλα: για την Ερευνητική Βιβλιοθήκη όπου εργάζομαι, τις υπηρεσίες και τις πηγές που διαθέτουμε στο κοινό μας, τον ρόλο των Ιατρικών Βιβλιοθηκών στο πλαίσιο του Φορέα που δραστηριοποιούνται, αλλά και το σύγχρονο ρόλο του ιατρικού βιβλιοθηκονόμου και τις προκλήσεις του επαγγέλματος.
Ο Δημήτρης από πλευράς του, είπε ότι η Βιβλιοθήκη είναι το «δεύτερο σπίτι» του ερευνητή μετά τον πάγκο εργασίας του, εξήρε (ας έκανε κι αλλιώς) τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκονόμων, για τους οποίους είπε ότι ως εξειδικευμένοι επιστήμονες της πληροφορίας, είναι σε θέση να την επεξεργαστούν και να τη προσφέρουν με αποτελεσματικό χρηστικό τρόπο. Έτσι λοιπόν, είπε ο καλός μου επιστήμονας, ότι «ο βιβλιοθηκονόμος καλείται να λειτουργήσει ως «πληροφοριακός ερευνητής», να εκπαιδεύσει και να κατευθύνει τον ερευνητή προκειμένου να εκμεταλλευτεί την διαθέσιμη πληροφορία και να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο για τις ανάγκες του. Παράλληλα τον βοηθά να παρουσιάσει την δική του επιστημονική εργασία με τον πλέον αξιόπιστο και τεκμηριωμένο τρόπο καθώς ένα μέρος της βασίζεται στις προϊούσες εργασίες άλλων ερευνητικών ομάδων».
Κι εκτός από κουβέντα ενδιαφέρουσα ακούγαμε και τα τραγουδάκια μας, όμορφα και ψυχαγωγικά.
Όλα ωραία και καλά, λοιπόν, τα παιδιά φιλικότατα, ο ηχολήπτης ευγενέστατος, αλλά είχαμε και τα μικροατυχήματά μας. Για δευτερόλεπτα το σήμα του σταθμού έπεσε και μέχρι να επανέλθει η αγωνία μας χτύπησε κόκκινο. Να σας πω μεταξύ μας πιστεύω ότι ήταν δάκτυλος του «Ρυθμού», γιατί του παίρναμε ακροατές, αλλά βέβαια δεν έχω αποδείξεις και δε μ’ αρέσει να κατηγορώ…

Όπως και να χει ένα σας λέω: από τούδε και στο εξής κάθε Κυριακή 10:00-12:00 όλοι τα αφτιά μας στην εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM» στους 94. Και μουσική και πληροφόρηση και Βιβλιοθήκες εν δράσει!

Και μ’ άρεσε, γιατί να το κρύψω. Τελείωσε, θα τους ζητήσω εκπομπή!
Άλλωστε μου είπαν ότι η φωνή μου ακουγόταν ωραιότατη!
Καλέ, με άκουσε κανείς, εκτός απ’ τη μαμά μου, να επιβεβαιώσει;;;;

Σημειώστε: εκτός εμού (βεβαίως, βεβαίως) μεγάλο ταλέντο είναι κι η φίλη μου η Έφη (που είναι και σπουδαγμένη στο αντικείμενο) και μαζί με τον άλλο φίλο μας τον Δημήτρη (είδατε που τελικά όλοι μια μεγάλη παρέα) θα παρουσιάζουν μουσική εκπομπή ιντερνετικώς στη διεύθυνση www.creatures.gr κάθε Παρασκευή 19:00-20:00. Καλή επιτυχία παιδιά!


4 σχόλια:

  1. Γεια σας 3 μυρμηγκακιααααα... υπεροχο ιστολογιο...... ευγε ευγε!!!! τι κριμα δε σας ακουσα τη Κυριακη!!! κλαψ κλαψ......έχουμε καμια κοπια???? φιλακια πολλαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε που σας αρέσει!
      Όλο και κάποιο αντίγραφο είπαν οτι θα μας δώσουν.
      Κι από εμάς πολλά φιλιά!
      3Μ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το blog σας φίλοι μου, ενθουσιάστηκα! Και επειδή βλέπω έχετε μια τάση για χειροτεχνίες, δείτε κι αυτό: http://ftiaxto.gr. Η εκπομπή της φίλης μας της Έφης και του φίλου μας του Δημήτρη αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ πολύ!
      Θα το κοιτάξω το site, φαίνεται ενδιαφέρον, αφού με προτρέπει και να το φτιάξω.
      Α, δεν το ήξερα για την εκπομπή. Την άλλη Παρασκευή, λοιπόν!
      φιλιά,
      3Μ.

      Διαγραφή