Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ σοκολάτας


Για να γλυκάνουν λίγο το «πικραχείλι» τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα μυρμηγκάκια επιδόθηκαν με πάθος στη ζαχαροπλαστική τέχνη.  Κι ως πιστοί υπηρέτες της έφτιαξαν κέικ σοκολάτας, αφράτο και ζουμερό, το οποίο στη συνέχεια άλειψαν με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έτριψαν και μαύρη σοκολάτα και το στόλισαν με πορτοκαλοκίτρινα ζαχαρένια μπαλαδάκια.


Μμμμμ...


Υ.Γ. 1 Μη ζητήσετε συνταγή... Όχι δεν είναι οικογενειακό μυστικό. Απλώς όπως εύγλωττα λένε "δεν το έχω", κυρίως με τις δοσολογίες. Βάλτε λίγη ζάχαρη, λίγο βούτυρο ή λαδάκι, κανένα αυγουλάκι, λίγο γαλατάκι, ανακατέψτε, μετά βάλτε σιγά σιγά το αλευράκι, λίγη σόδα, λίγο μπέϊκιν, ανακατέψτε πάλι, καμιά βανιλίτσα, κακάο αν το θέλετε σοκολατένιο, ξανά ανακάτεμα, λαδώστε τη φορμίτσα σας (όχι αυτή που φοράτε, το ταψάκι εννοούμε) χύστε τα όλα μέσα, ψήστε το μισή ωρίτσα στο περίπου ανάλογα και με το φούρνο σας (κλασσική ατάκα, θα έσκαγα αν δεν την έγραφα), μετά βγάλτε, ξεφορμάρετε, διακομίστε, ε...και τη συνέχεια την ξέρετε: ΦΑΤΕ ΤΟ!

Υ.Γ.2 Σημειωτέον: Επιτυχία σίγουρη, μη φοβηθείτε, το επιβεβαιώνει άλλωστε το μυρμηγκάκι μου όταν μου λέει γλυκά "Μαμά, είσαι χρυσοχέρα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου