Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλβάς είσαι;;;

Ναι, είναι χαλβάς, το λέει και δεν ντρέπεται!
Ίσα ίσα που καμαρώνει κιόλας...


Είναι (ήταν δηλαδή) ένας νοστιμότατος χαλβαδάκος - νηστίσιμο γλυκάκι κατά τη διάρκεια της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου -, που μας κράτησε συντροφιά για λίγο (αφού τον καταβροχθίσαμε μετά περισσής ορέξεως).

Εδώ τον βλέπετε αμέσως μετά το ξεκαλούπωμα, χωρίς διακοσμήσεις και περιττά φτιασίδια (δεν προλάβαμε άλλωστε, έπεσε η οικογένεια κατά πάνω του).

Έτσι, για να αναπολήσουμε και λίγο τις μικρές καλοκαιρινές παρασπονδίες μας, αφού τώρα είπαμε: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!

Τον φτιάξαμε με αγάπη & φροντίδα ως εξής:

Για το σιρόπι:
  • 4 1/2 κούπες νερό
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο
Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:
    2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
  4. Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
  5. Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  6. Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
  7. Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.
Διαβάστε περισότερο: Χαλβάς με τέλειες αναλογίες http://www.sintagespareas.gr/sintages/xalbas-me-teleies-analogies.html#ixzz25P8kqFVn

1 σχόλιο: