Ναι, είναι χαλβάς, το λέει και δεν ντρέπεται!
Ίσα ίσα που καμαρώνει κιόλας...
Διαβάστε περισότερο: Χαλβάς με τέλειες αναλογίες http://www.sintagespareas.gr/sintages/xalbas-me-teleies-analogies.html#ixzz25P8kqFVn
Ίσα ίσα που καμαρώνει κιόλας...
Είναι (ήταν δηλαδή) ένας νοστιμότατος χαλβαδάκος - νηστίσιμο γλυκάκι κατά τη διάρκεια της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου -, που μας κράτησε συντροφιά για λίγο (αφού τον καταβροχθίσαμε μετά περισσής ορέξεως).
Εδώ τον βλέπετε αμέσως μετά το ξεκαλούπωμα, χωρίς διακοσμήσεις και περιττά φτιασίδια (δεν προλάβαμε άλλωστε, έπεσε η οικογένεια κατά πάνω του).
Έτσι, για να αναπολήσουμε και λίγο τις μικρές καλοκαιρινές παρασπονδίες μας, αφού τώρα είπαμε: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!
Τον φτιάξαμε με αγάπη & φροντίδα ως εξής:
Για το σιρόπι:
- 4 1/2 κούπες νερό
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλλας
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο
Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:
- 2/3 κούπας σπορέλαιο
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
- Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
- Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
- Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.
Είναι πολύ ωραίος ο χαλβάς!!! Μου αρέσει ζεστός ζεστός μόλις βγει!
ΑπάντησηΔιαγραφή