Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Μετράμε τις μέρες...

Η γιορτινή διάθεση σιγά σιγά έρχεται να μας αγκαλιάσει, καθώς ο αέρας μυρίζει "Χριστούγεννα"...

Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και τα κορίτσια ακόμα περισσότερο! Μετράμε τις μέρες μέχρι τη γέννηση του Χριστού μας κυριολεκτικά, αφού καθημερινές μικρές εκπληξούλες μας φωτίζουν λίγο παραπάνω τη μέρα. 
   Φέτος είπαμε να φτιάξουμε κάτι με τα χεράκια μας και ανάμεσα από πολλές ωραίες ιδέες ξεχωρίσαμε το αντίστροφο ημερολόγιο σπιτάκι.

Παρακάτω είναι μερικές από τις πολλές ιδέες που μπορεί να βρει κάποιος, ενώ κάτω δεξιά είναι το σπιτάκι που εμείς τελικά επιλέξαμε να φτιάξουμε για φέτος: 


http://www.nobiggie.net/25-christmas-advent-calendars/


   Εδώ και καιρό, λοιπόν, μάζευα ρολά χαρτιού τουαλέτας, καθώς για την κατασκευή μας χρειαζόμαστε 24 στον αριθμό. Έπειτα αγόρασα μερικά μικρά δωράκια, όπως λαστιχάκια για τα μαλλιά, βραχιολάκια, γόμες, μαρκαδοράκια και δυο μικρά βιβλιαράκια (ο κύριος ευγενικός και η κυρία... κάτι - ναι, ναι, χώρεσαν κι αυτά μια χαρά). Επίσης για να μην είναι όλα πραγματάκια, έβαλα και καραμελίτσες (να γλυκάνουμε και λίγο τα χείλη μας). Τέλος, από τα αγαπημένα μου περιεχόμενα ήταν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγουδάκια ή Απολυτίκια Αγίων που εορτάζουν αυτές τις μέρες, όπως για παράδειγμα του Αγίου Βασιλείου, τα οποία έκανα μικρά ειλητάρια και τα έβαλα κι αυτά μέσα στα ρολάκια μας. 
   Στο θέμα του κλεισίματος των ρολών ταλαντεύτηκα είναι αλήθεια, αλλά τελικά τα έκλεισα με φαρδιά κολλητική ταινία κι από τις δύο πλευρές. Για την αρίθμηση χρησιμοποίησα σχεδιάκια σχετικά με νουμεράκια που βρήκα στο Pinterest (το αγαπώ!), όπως αυτά:


https://gr.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=advent%20calendar%20numbers%20printable

Με το πιστολάκι σιλικόνης ένωσα τα ρολά και κατόπιν κόλλησα τη στέγη και το φουγάρο. Για καπνό χρησιμοποίησα ένα χαρτομάντηλο. Τέλος, σε σελοτέιπ κόλλησα τα χαρτάκια με τα νούμερα.Και ιδού το αποτέλεσμα!


Το μεγάλο μυρμηγκάκι όταν το είδε ξετρελάθηκε- το μικρό ακόμα είναι "μικρό" και δεν έχει πιάσει την ακριβή χρησιμότητα της κατασκευής... χιχι (διακοσμητικό σου λέει).

Το έχουμε στολίσει στο σαλόνι μας κοντά στο δέντρο και κάθε πρωί το Καλομοιράκι τρέχει κι ανοίγει κι ένα ρολάκι. 

Κι έτσι ξεκινά η μέρα μας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου