Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Γιορτή Δάσος-Μανιτάρια/ Η δημιουργική απασχόληση

Κάθε χρονιά κατά την περίοδο που σχεδιάζω τη γιορτούλα της μικρής, έχω πάντα μα πάντα κατά νου οτι θα χρειαστεί να εντάξουμε στο "πρόγραμμα" και κάποιου είδους απασχόληση. Όταν αυτή είναι και δημιουργική, τότε ακόμα καλύτερα. Πέρσι, τα κορίτσια είχαν δει την ταινία της Ραπουνζέλ. Πρόπερσι, είχαν φτιάξει κολιεδάκια με χάντρες. Φέτος, πάλι, έσπαγα το κεφάλι μου. Τα παιδάκια θα ήταν πολλά. Η δραστηριότητα θα έπρεπε να είναι απλή, οικονομική και κατά το δυνατόν "ακίνδυνη".

Μετά από πολλές προτάσεις αγαπημένων μου φίλων για διάφορες κατασκευές και πολλή δική μου σκέψη και αναζήτηση στο διαδίκτυο, είπα τα κορίτσια μου τα γλετζέδικα να φτιάξουν ανοιξιάτικα στεφανάκια. Άλλωστε, τα λουλούδια ταίριαζαν απόλυτα με το θέμα της γιορτούλας μας, που ήταν το δάσος.

Ε, λοιπόν, δεν φαντάζεστε πόσο ενθουσιάστηκαν!
Μέσα σε λίγη ώρα είχα μέσα στο σπίτι μου 20 μικρές νεραϊδούλες να τριγυρνούν και να "τιτιβίζουν" ακατάπαυστα. "Πιάσε μου το σύρμα", "δώσε μου λίγη ταινία", "αχ, ποια πήρε όλα τα ροζ λουλούδια!" το σαλόνι μου γέμισε με φωνούλες και γελάκια κοριτσιών, απόλυτα συγκεντρωμένα στη χειροτεχνία τους.

Είχα προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά από το κατάστημα με είδη οικοδομών της γειτονιάς μας. 

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας στεφανάκια;
1) Σύρμα λεπτό για κατασκευές
2) Ταινία σε πράσινο χρώμα
3) ψαλίδι (εννοείται)
4) Πολλά πολύχρωμα λουλούδια (εμείς για λόγους που εννοούνται χρησιμοποιήσαμε ψεύτικα)

Να το σύρμα κι η ταινία μας: 


Να και τα λουλούδια μας (δεν είναι από κέντρο διασκεδάσεως, είναι ολοδικά μας):


Αυτή εδώ είναι η δική μου φτωχική προσπάθεια. Και τη λέω φτωχική γιατί μπροστά στο δικό μου δοκιμαστικό εγχείρημα, των κοριτσιών ήταν τόσο απίθανο, τόσο χρωματιστό, τόσο φορτωμένο... που σχεδόν μου μύριζε άνοιξη!


Έτσι έστησα τα υλικά μας και δούλεψαν οι εργατικές μελισσούλες μου με φοβερά αποτελέσματα. 


Κι εδώ είναι που λένε ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου