Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Στολίδια & Λεπτή κινητικότητα

Ένας πολύ απλός και συνάμα διασκεδαστικός τρόπος για να ενισχύσουμε τη λεπτή κινητικότητα σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας, είναι τούτη η κατασκευή. Πήραμε την ιδέα από εδώ [http://diyti.me/] και χρησιμοποιώντας χάντρες και συρματάκι καλλιτεχνικών μπήκαμε στη διαδικασία με το μυρμηγκάκι να φτιάξουμε διακοσμητικά μπαστουνάκια - γλειφιτζούρια. 

Με προσήλωση το μικρό μου μυρμηγκάκι πέρναγε τις μικρές χάντρες μέσα στα συρματάκια, διασκεδάζοντας και εξασκώντας παράλληλα (ερήμην της εδώ που τα λέμε) τις χειρονακτικές της δεξιότητες. 

Τα υλικά μας


Το μπαστουνάκι μας


Και να το και στολισμένο!Κι έχω και μία σκέψη. Δε χρειάζεται να ψάχνουμε σε ό,τι κάνουμε ένα όφελος για τα παδιά μας. Ούτε όλα να περιστρέφονται γύρω από τα μαθήματα. "Ανταποδοτικό όφελος" μπορεί να είναι απλώς και η διασκέδαση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και βοηθάνε τα παιδάκια μας να μεγαλώσουν και το να συνειδητοποιούμε αυτό το γεγονός μπορεί να μας ωθήσει σε περισσότερο παιχνίδι και ουσιαστικό χρόνο μαζί τους... :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου