Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κόψε παιδί μου γράμματα

Κριτσ κρατσ, κριτσ κρατσ...
Τα ψαλίδια μας έχουν πάρει φωτιά!
Μια παλιά ιδέα, μια νέα "μανία" για τη μυρμηγκο-οικογένεια.
Κι επειδή η αγάπη προηγείται όλων, φροντίσαμε να το υπενθυμίζουμε αλλήλους κόβοντας και στολίζοντας την σε ένα από τα αγαπημένα δωμάτια μας, ένα δωμάτιο που όλη οι οικογένεια χρησιμοποιεί για εργασία, αλλά και χαρά: το γραφείο. Κολλήμένο στο δικό μας γραφείο είναι το δικό της λιλιπούτειο γραφειάκι κι η καρεκλίτσα της κι όταν ο Δημήτρης κι εγώ καθόμαστε να διαβάσουμε ή να γράψουμε, πάντοτε τρέχει και το μικρό μυρμηγκάκι να κάτσει για να διαβάσει κι εκείνο τα βιβλία του ή για να ζωγραφίσει.


Πώς φτιάχνουμε τα γράμματα;
Απλά.
Εκτυπώνουμε τα γραμμάτα (ή και τους αριθμούς) σε απλό χαρτί και τα κόβουμε. Κατόπιν τα ξεπατικώνουμε επάνω σε χαρτόνι και κόβουμε πάλι (έχει πολύ κόψιμο αλήθεια).
Τα συγκεκριμένα, τα αφήσαμε ως έχουν, γιατί ταιριάζουν με το χώρο και τα χρώματα τριγύρω.
Όμως, μπορούμε αν θέλουμε να τα στολίσουμε όπως μας αρέσει, βάζοντας φαντασία κι όρεξη. Μερικές ιδέες είναι να τυλίξουμε γύρω γύρω μαλλί για πλέξιμο, όπως είχαμε κάνει παλιότερα στα τρίτα γενέθλια της μικρής. Ακόμα, μπορούμε να κολλήσουμε ύφασμα, κουμπιά, πομ-πομ κι ό,τι άλλο περάσει από το μυαλό μας.
Ακόμα, το κόψιμο των γραμμάτων ή των αριθμών είναι νομίζω μια καλή ιδέα για τα μεγαλύτερα παιδιά, λίγο πριν ή μόλις έχουν ξεκινήσει το σχολείο, καθώς τα βοηθά στην απομνημόνευση και εκμάθηση. Μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Γιατί όχι λοιπόν;..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου