Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Φτιάξε κρεβατάκι κούκλας

Όλα τα κοριτσάκια, έχουν συνήθως συνήθως σαν αγαπημένο παιχνίδι μια κούκλα - ένα μωρό, μωράκι, παιδάκι, κοριτσάκι, ή όπως αλλιώς μπορεί να το αποκαλούν. Όταν δε τα κοριτσάκια μας είναι αρκετά μεγάλα ώστε να αντιλαμβάνονται τόσο τον εαυτό τους, όσο και το ρόλο του μπαμπά και της μαμάς μέσα στην οικογένεια, τότε τείνουν κι εκείνα να αντιγράφουν το ρόλο της μητέρας και να τον μεταφέρουν στις κούκλες τους. Έχουν κι εκείνα τα δικά τους "παιδάκια" που τα φροντίζουν, τα ντύνουν, τα ταΐζουν, τα πλένουν και φυσικά τα κοιμίζουν.

Καθώς, λοιπόν, διανύουμε αυτή τη φάση και το "μωρό" είναι σχεδόν τέταρτο μέλος της οικογένειάς μας, χρειαζόμασταν ένα μικρό κι όμορφο κρεβατάκι για να κοιμάται. Οι επιλογές στην αγορά ήταν πολλές και τα κρεβατάκια για κούκλες μπορεί να ξετρελάνουν τις μαμάδες περισσότερο από ότι τα παιδιά. Αυτό είχαμε πάθει κι εμείς, που για κάποιο διάστημα είχαμε χυθεί στην ανεύρεση του κατάλληλου κρεβατιού. Παρόλα αυτά, από οικονομικής άποψης όλα μας φαίνονταν αρκετά ακριβά. Το πιο οικονομικό το βρήκαμε στο ΙΚΕΑ και κόστιζε περίπου 16 ευρώ. Ας το πάρουμε είπαμε και βλέπουμε.

Έτσι, το αγοράσαμε, το συναρμολογήσαμε κι ήταν όπως φαίνεται παρακάτω:


Δεν ήταν κακό. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια προσωπική πινελιά κι ένα πιο κοριτσίστικο στοιχείο. Επειδή λοιπόν, το αγαπημένο μας χρώμα είναι το άσπρο, είπαμε ως βάση να το βάψουμε άσπρο. Πήραμε πινέλα, μπογιές και λοιπά σύνεργα και ξεκινήσαμε. 



Το περάσαμε ένα χέρι μπογιάς κι αφού στέγνωσε το περάσαμε και δεύτερο.


Κατόπιν, σκεφτόμουν να το στολίσουμε με κάποιο σχέδιο ή αυτοκόλλητο. Αλλά, καθώς η επιφάνεια που σου αφήνει μπροστά και πίσω δεν είναι πολύ μεγάλη, είπαμε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στα "στρωσίδια" για το κρεβατάκι μας.

Διαλέξαμε, λοιπόν, μια χαριτωμένη μαξιλαροθήκη με μαξιλαράκι, βάλαμε και μια φούξια πετσετούλα για κατωσέντονο και μια φούξια πετσετούλα ραμμένη με μοβ τούλι για πανωσέντονο και δεν είχαμε παρά να αντικρίσουμε το αποτέλεσμα.


Αρκετά χαριτωμένο νομίζω και πιο κοντά στο στυλ και το γούστο μας... σωστό μυρμηγκοκρεβατάκι!

Κι από ψηλά:


Αχ, βρε κάτι ύπνους που έχει να ρίξει το μωρό...

4 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό δημιουργικό σας blog! Aν θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις δράσεις μας που αφορούν τη ζωγραφική παιδικού δωματίου, μπορείτε να μας στείλετε το mail σας στο imaginaryrooms@gmail.com . Θα χαρούμε να ακούσουμε και οποιοδήποτε σχόλιο για τη δουλειά μας(www.imaginaryrooms.com)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ, με παίρνει να πέσω εκεί δίπλα στην κούκλα, γιατί το κρεββατάκι σας είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ριτάκι, νομίζω μια χαρά χωράτε μαζί με την κούκλα!
      Θα έχει και παρέα.
      Να δούμε, όμως, τι θα πει και το μυρμηγκάκι, γιατί δικό της κρεβατάκι, δικό της και το μωρό που το χαίρεται...
      :-)

      Διαγραφή
  3. Λοιπον εδω και μερικες μερες κοιτω τις κουτες απο τις πανες.Τα χαρτοκουτα.Και μου εχει μπει η ιδεα να φταξω ενα κουκλοσπιτο.Για μενα γιατι εχω δυο αγορακια και ενα πιο μεγαλο(τον μπαμπα μας).Δεν ηθελα να αγορασω τα επιπλα.Θα παω να δω αν εχει για τις διαστασεις που θελω.Ευχαριστω και παλι για τις ιδεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή