Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Νταμερέ... θεϊκέ, φουντουκέ!

Φτιάξε μόνος σου: σοκολατένιο άλειμμα με φουντούκια, χωρίς αυγά και γάλα (αφού διανύουμε και τη νηστεία των Χριστουγέννων). Το φτιάξαμε οικογενειακώς, πολύ γρήγορα και εύκολα. Το μόνο που έπρεπε να έχουμε κάνει ίσως καλύτερα είναι το άλεσμα των φουντουκιών, αλλά και πάλι η γεύση είναι μια χαρά.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. φουντούκια
  • 1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 70 γρ. κουβερτούρα


Πως το κάνουμε:

  1. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  3. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
  4. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  5. Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
  6. Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.

Διαβάστε περισότερο: Νηστίσιμη μερέντα http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisimi-merenta.html#ixzz2DFctKCb1


Voila...


Αφού κάνουμε το βήμα (1) βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, όπως μας υποδεικνύει και το βήμα (2). 


Η φωτιά μας είναι μέτρια και αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει μια βράση, ώστε να γίνει πηκτό.
Κατόπιν, το κατεβάσουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε βάζο.


Η "βαζοποίηση"


Να κι από ψηλά με μια προοπτική πουλιού...
Νταν!
"Γυάλισε το μάτι μου"




2 σχόλια: